Geld besparen op online aankopen

online shoppingInternet is de laatste jaren enorm gegroeid. Er verschijnen niet alleen steeds meer websites, maar ook webshops zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Een aantal jaren geleden waren mensen nog wat huiverig voor het kopen van producten op het internet, maar nu doet vrijwel iedereen het. En waarom zou je het niet doen? Het enige wat je hoeft te doen is de producten te bestellen en te betalen en vervolgens worden ze gewoon bij je thuis afgeleverd. Je kunt dus alles regelen vanuit je luie stoel. Veel mensen kopen direct het eerste beste product dat zij tegenkomen wanneer zij op zoek zijn naar iets. Hierdoor betaal je mogelijk veel te veel geld voor het betreffende product. Het besparen op online aankopen is niet lastig, alleen moet je er wat meer moeite voor doen.

 

Producten vergelijken

online shoppingWanneer mensen in een winkel lopen, kijken zij vaak als eerst naar de prijs. Vervolgens wordt er gekeken of er een goedkoper alternatief is. Waarom zou je dit op het internet dan niet doen? Waarschijnlijk omdat het je hier meer moeite kost om de producten met elkaar te vergelijken. Door de prijzen van producten ook online met elkaar te vergelijken, kun je toch een leuk centje besparen. Koop het product dat je in gedachten hebt dan ook niet direct bij de eerste de beste webshop, maar kijk of andere webshops hetzelfde, of een vergelijkbaar, product in het assortiment hebben. Het kan maar zo zijn dat je hierdoor enkele euro’s kunt besparen op je online aankoop.

 

Tweedehands spullen kopen tweedhands

Nieuwe producten kosten op het internet vaak veel geld. Indien je geld wilt besparen op je online aankopen, kun je daarom ook eens overwegen om een product tweedehands te kopen. Er zijn tegenwoordig namelijk tal van websites die tweedehands producten aanbieden. Een tweedehands product kost je aanzienlijk minder geld, waardoor je eenvoudig kunt besparen op je online aankoop. Een voorbeeld hiervan is een smartphone. In de winkel of bij een webshop betaal je hier vaak een groot bedrag voor. Indien jij je dit eigenlijk niet kunt veroorloven, kun je een tweedehands toestel kopen. Dit is meestal niet het nieuwste model, maar vaak werkt een tweedehands telefoon ook nog gewoon prima. En daarnaast kost het je een stuk minder geld. Een win-winsituatie dus.

10 Comments

 1. Gijs Avenrode

  Besparen op online aankopen kost me veel te veel tijd. Ik koop geregeld op het internet, maar heb dus echt geen zin om allerlei websites af te struinen. Vaak tik ik het product dat ik zoek op het internet in en vervolgens komt er zo een serie met producten naar boven. Echt goed zoeken is volgens mij dus helemaal niet nodig.

 2. Jos de Vries

  Voorheen kocht ik altijd zonder verder te kijken spullen op het internet. Door deze tekst ben ik toch in gaan zien dat het mogelijk is geld te besparen en ik kan dit nu met zekerheid zeggen. Het kost je inderdaad wat meer tijd, maar het levert je echt behoorlijk wat geld op. Zeker wanneer je regelmatig aankopen doet op het internet.

 3. Mik Hamstra

  Tweedehands websites zijn mijn grote vriend geworden. Regelmatig kom ik hier producten tegen die ik voor een schijntje over kan nemen. En die producten zijn dan ook echt goedkoop, vergeleken met de prijs die ze er in de winkel voor vragen.

 4. Anita Veerman

  Veel mensen kijken niet verder dan de eerste pagina’s op Google wanneer zij online iets zoeken, maar ik weet nu dat je hier zeker wel wat aan kunt hebben. Zelf begin ik meestal juist bij de lagere pagina’s, want hier staat de wat minder bekende webshops. In sommige gevallen worden de producten hier een stuk goedkoper aangeboden dan bij de bekende webshops het geval is.

 5. Elsanne Land

  Op internet zijn veel websites die hoge prijzen vragen voor hun producten. En dan spreek ik uit ervaring. Veel mensen nemen niet de tijd om verder te zoeken, maar dat kan ik zeker wel aanraden. Je kunt hierdoor namelijk heel wat geld besparen. Er zijn zat websites te vinden waar het product goedkoper is.

 6. Loes van Waaijen

  Voordat ik een online aankoop doe, zoek ik altijd naar kortingsbonnen. Er zijn tegenwoordig veel websites die kortingscodes of -bonnen verstrekken en dat scheelt toch weer wat in de kosten. Wanneer je veel koopt op het internet, kan dit je maandelijks behoorlijk wat geld besparen.

 7. Jesper Olsman

  Online shoppen kan in sommige gevallen voordeliger zijn dan shoppen in een fysieke winkel. Dit heb ik onlangs zelf ervaren. Op het internet worden namelijk tal van kortingscodes weggegeven, waardoor je bepaalde spullen met een behoorlijke korting kunt kopen. Ik koop dan ook bijna alleen nog maar online.

 8. Helma Letzand

  Ik lees vaak op het internet dat mensen bepaalde producten voor enorme bedragen hebben gekocht. Dan denk ik echt: ben je wel goed bij je hoofd?! Wanneer je eventjes iets verder zoekt, kun je vast en zeker producten met korting scoren. Op het internet worden namelijk zoveel kortingscodes weggegeven. Koop dus niet direct het eerste beste product dat je ziet, maar zoek altijd even verder.

 9. Anita Koetsier

  Vanwege een auto-ongeluk ben ik arbeidsongeschikt. Als alleenstaande moeder is het hierdoor financieel niet makkelijk om rond te komen. Ik kan daarom ook altijd tips gebruiken om te besparen. Deze tips hebben mij zeker geholpen. Zo koop ik nu bijna alles tweedehands. Dit scheelt zoveel geld, terwijl de producten vaak nog ontzettend goed zijn!

 10. Ivar Heijkoop

  Als je al moet besparen op verjaardagscadeaus is er in mijn ogen iets niet helemaal goed. Misschien moet je in dat geval gewoon overwegen om toch maar niet naar de verjaardag te gaan dan… Weet degene dat je het financieel niet al te breed hebt? Dan vindt hij/zij het vast niet erg als je zonder cadeau langskomt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *